Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren cimnastikçiler, ilk defa bir yarışmaya katılacak. Kocaeli'nde yapılacak olan Bölgeler Arası Aerobik Cimnastik Yarışmasına 15 sporcu katılacak. Bir sene boyunca Antrenörler Tuğba Duman ve Öznur Aydın ile çalışmalarını yapan sporcular, tekler ve trio kategorilerinde yarışacak.

Bölgeler Arası Cimnastik Yarışmasına katılmanın önemli olduğunu kaydeden Antrenör Tuğba Duman, " 6-9 yaş arasında çocuklarımızla yarışmaya katılıyoruz. 10 yaş öncesinde Türkiye Şampiyonası yok. o yüzden 10 yaş öncesi için bu yarışmanın önemi daha da artıyor. burada kazanılan tecrübe ile Türkiye Şampiyonasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Cimnastik Antrenörlerinden Öznur Aydın ise, " Çocuklarımızla uzun zamandır çalışıyoruz ve onlara güveniyoruz. Bu yarışma bize büyük katkı yapacak. İlk defa böyle bir yarışmaya katılıyoruz. Çocuklarımız yarışma atmosferini ve stresini yaşayacak ve Türkiye Şampiyonasında tecrübeli olacaklar" ifadelerinde bulundu.