Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin birinci aşama test ölçümleri ilimizde tamamlandı.

İl genelinde 3 bin 786 3. Sınıf öğrencisi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında yetenek taramasından geçirildi. Bakanlığımız Spor Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda 1. aşamada ilimizden seçilen öğrenci listesi belirlendi. Bu kapsamda il genelinde 3 bin 786 öğrenciden 490 çocuğumuz Türkiye çapında 45 bin öğrenci içerisinde ilk %10’luk dilime girmeyi başardı.

Türkiye genelinde taranan toplam 450 bin  içerisinde ilk 45 bin öğrenci belirlendi. Bu öğrenciler içerisine 490 öğrenci ile dahil olmayı başaran ilimiz, nüfus yoğunluğuna bakıldığında başarı kaydetti.

Geleceğin milli takım sporcularının kazanılacağı, olimpiyat düzeyinde sporcuların yetiştirilmesinin planlandığı bu büyük projenin ikinci aşama çalışma programı da belirlendi. Çalışma programı belli oldu.

490 öğrenci için özel çalışma yürütülüyor. Proje eğitim çalışmaları 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü başladı. Eğitim Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün ve sekiz hafta süresinde uygulanacak. Çalışmaların adresi ise Cumayeri, Çilimli, Akçakoca ve Kalıcı Konutlar Düzce Spor Salonu.