06 – 10 Eylül 2017 tarihlerinde ilimiz sınırları içerisinde yer alan 450 km’lik parkurda yapılacak olan Yakın Karadeniz Baja Rallisi tanıtımı, İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, Valimiz Sayın Zülkif Dağlı, E. Vali Sayın Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, basın mensupları ve sporseverlerin katılımı ile İstanbul Eyüp’te gerçekleştirildi.

Tanıtımda açılış konuşmasını Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar yaptı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tanıtım ile ilgili bir konuşma yaptı. Valimiz Sayın Zülkif Dağlı Yakın Karadeniz Baja Rallisi tanıtım etkinliklerindeki konuşmasında Düzce ilimizin doğal, tarihi, kültürel yapısı, turizmi ve spor etkinlikleri ile ilgili bilgiler verdi. Valimiz Sayın Zülkif Dağlı konuşmasının devamında “Düzce de göreve başladığım günden bu güne Baja Rallisinin artık geleneksel hale gelmeye başladığını daha net bir şekilde anlamış oluyoruz. Geçen yılki çalışmalarımız daha orta yolluydu ama bu yıldan itibaren daha profesyonel bir yöne doğru yönlenmiş bulunuyoruz. Motor sporları Federasyon Başkanımızın desteğiyle geçen yıl bu çalışmalara başlandı ve bu yıl daha gelişmiş olarak devam edeceğiz. Düzce’de 4 etap halinde ve 4 gün sürecek olan bu yarış, eylül ayının başında başlayacak. Düzce, motor sporlarının yapıldığı en önemli il olmak üzere. Baja Rallisi’nin haricinde Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi hizmete girdi. Cumayeri ilçemizde Düzce Belediyemiz, Cumayeri Belediyesi ve Valiliğimiz iş birliğinde motor sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun desteğiyle kurulan yarış pisti, eylül ayında hizmete girecek. Baja Rallisi, Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi ve Cumayeri’nde ki yarış pisti ile Düzce bu anlamda önder bir il haline gelmiş olacak. Eko turizm anlamında İstanbul’a 1 saat 45 dakika, Ankara’ya da 2 saat uzaklıkta olan Düzce, bu bağlamda çok önemli bir il. Biz bundan sonra aynı desteği artarak vereceğiz. Motor sporları denildiğinde ilk olarak Düzce’nin akla gelmesini istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz “  ifadelerinde bulundu. 

İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, Valimiz Sayın Zülkif Dağlı, E. Vali Sayın Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, tarafından “ Tanıtım Startı” verildi. Sporcular katılımcılara gösterilerde bulundular. Program tüm sporcular ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimi ile devam etti. Valimiz Sayın Zülkif Dağlı Yakın Karadeniz Baja Rallisi ile ilgili ulusal ve yerel televizyonlara röportaj verdi.