Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinin düzenlediği Halk Oyunları Festivalinin 2. si yapıldı. 18 Temmuz salonunda yapılan festivalde yöresel oyunlar sergilendi.

19 Mayıs Gençlik haftası dolayısıyla Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezinin organizasyonunda Halk Oyunları Festivali gerçekleştirildi. Festivale Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin ve Halk Eğitim Müdürü İlhan Çetin ile vatandaşlar katıldı.

Bu yıl 2.’si gerçekleştirilen festivalde Artvin, Bolu, Kafkas, Ege, Antep ve Trabzon yörelerinden oyunlar sergiledi. 

Gençlik Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Özel Eğitim merkez Atatürk İlkokulu, Azmimilli  Ortaokulu, TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, ilk kez katılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi ekipleri, festivalde gerçekleştirdikleri gösterileriyle izleyicilerin ilgisini ve beğenisini topladılar, kostümleriyle ve müzikleriyle izleyenlerin  ilgi odağı oldular.

Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yaptığı konuşmada, festivalin 2. sinin düzenlendiğini belirtirken, gelecek yıl farklı illerden 12’ye yakın ekibin davet edileceğini söyledi.

Ekipler çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergilerken izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Festivalin sonunda Çanakkale Destanı da canlandırıldı. Çanakkale Savaşı'nda Seyit Onbaşı'nın 276 kiloluk bombayı sırtlayarak Ocean Zırhlısı'nı batırması ve düşmanla göğüs göğüse çarpışma sahneleri canlandırılırken tüm ekipler mizansen oluşturarak horon oynadı.

19 Mayıs Gençlik haftası dolayısıyla Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezinin organizasyonunda Halk Oyunları Festivali gerçekleştirildi.