19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtpark’ta düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Kutlamalar Düzce 18 Temmuz Spor salonunda devam etti.  Buradaki törene Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan Genç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Feyzullah Dereci, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında Gençlik Spor İl Müdürü Feyzulah dereci açılış konuşmasını yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gençlere emanet olduğunu söyleyen Dereci, birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında daha fazla kenetleneceğimi belirtti.

Gençlik merkezi üyelerinin hazırladığı İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin yer aldığı gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı.

18 Temmuzdaki kutlamalar halk oyunları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren sporcuların gösterileriyle devam etti.

Gösterilerin ardından Vali Ali Fidan ve protokol üyeleri gençlere hafta boyunca yapılan spor müsabakalarda dereceye giren sporculara “Sağlığını Seç Harekete Geç” projesi kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü katkılarıyla bisiklet dağıtımında bulundu.