14 -18 yaş grubu gençler, gençlik merkezinde yapılan Bilek Güreşi İl Şampiyonluğu turnuvasında yarıştı. Yeni Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılan şampiyonaya 60 genç bilek güreşi sporcusu katıldı. Dereceye girenlerin Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Düzce’yi temsil edeceği bilek güreşi il şampiyonasında dereceye girmek isteyen sporcular ise birbirlerinin bileklerini bükebilme için kıyasıya ter döktüler.

Rekabetin üst seviyelerde olduğu bilek güreşi şampiyonası hakkında bilgiler veren Bilek Güreşi Düzce İl Temsilcisi ve Bilek Güreşi 2. Kademe hakemi Bayram Kılıç; Türk insanının her platformda bilek güreşi yaptığını ancak spor olarak bilek güreşinin fazla bilinmediğini vurguladı. Bayram Kılıç; “Bu Düzce’de yaptığımız 3.bilek güreşi yarışması. Gençler bu sene 1997 ve 2001 doğumlular yarışıyor. Daha önce iki defa biri kapalı spor salonunda olmak üzere iki defa gerçekleştirdiğimiz bir spor. Artık gençlere ata sporumuz olan bilek güreşini sevdirmek bilek güreşiyle tanıştırma ahlakı düzgün bireyler yetiştirmek için bu tip organizasyonları yapıyoruz. Bilek güreşi bizim ata sporumuz gençleri bu sporla buluşturmaya çalışıyoruz. Düzce’de bilek güreşi daha yeni yeni tanınan bir spor. Bilek güreşine bizim insanımızın bilgisi var. Bilek güreşini yapan bir halkımız var. İnsanımız gücünü göstermeyi seviyor. Bizde üstüne bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Düzce gençler bilek güreşi şampiyonası. Birincileri Ankara’da ki Türkiye şampiyonasına götüreceğiz. 19 Aralık’ta. Burada ki birinciler Türkiye’nin 40’a yakın yerinden gelen birinciler ile yarışacak. Burada biz gençlerimizi hazırlayacağız. Düzce’den şuanda bu turnuvaya katılan 60 tane gencimiz var” diye konuştu.

Düzce’de bilek güreşi konusunda turnuvaya öncülük yapan Seri Spor Ve İzcilik Kulübü’nün Spor Sorumlusu Abdullah Çetin Esen ise kulüpleri hakkında bilgiler verdi. Esen “Düzce Seri Spor Ve İzcilik Kulübü İzcilik faaliyetleri yapmakta. Bunun yanı sıra Wushu idmanlarımız var. İl gençlik müdürlüğü bize Wushu hocası ayarlayarak çocuklarımıza Wushu idmanları yaptırmaktayız. Bunun yanı sıra izcilik faaliyetlerimizi hem kapalı alanda hem de açık alanda yapmaktayız. Bunun yanın da bizim bilek güreşi tescilimiz de var. Bilek güreşi tescilimiz olduğu için de çeşitli turnuvalara katılmaktayız. İzcilikte şuanda 35 lisanslı kayıtlı öğrencimiz var.” dedi.