Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ve Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gümüşova Elmacık Poligonu'nda düzenlenen Türkiye Avcıbaşı Kupasına 9 ilden 60 sporcu katıldı. Her sene geleneksel olarak Haziran ayında yapılan Türkiye Avcıbaşı Kupası bu sene de büyük ilgi ile izlendi. 9 ilin katıldığı ve 60 sporcunun yarıştığı Kupada, sporcular Gelen Ayı, Koşan Domuz, Skeet, Sabit Hedef ve Sporting branşlarında birinci olmak için mücadele etti.

Düzce Avcıbaşı Kupasında Düzce Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu görsel ziyafet sporculardan ve izleyicilerden büyük beğeni aldı. Avcılık ve atıcılık sporunda Düzce’nin adının her şampiyonada Milli sporcular tarafından duyurulduğunu kaydeden Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “ 9 ilden 60 sporcu burada 3 gün boyunca hem yarıştı hem de kamp yaptı. İlimizin tanıtımı açısından önemli bir fırsat yakaladık çünkü Avcıbaşı Kupası sadece Düzce’de gerçekleştiriliyor. Bu kupada emeği geçen ve desteği olan Sayın Valimize, Belediye Başkanlarımıza, Gümüşova Kaymakamımıza, İl Temsilcisi Milli Sporcu Servet Sivrikaya’ya teşekkür ediyorum. Çok güzel bit Avcıbaşı Kupası geçirdik” ifadelerinde bulundu.

Erkeklerde İstanbul’dan Cüneyt Karakuş birinci, Karaman’dan Hasan Şimşek ikinci, Rize’den Zeki Haşimoğlu üçüncü olurken Bayanlarda Düzce’den Hatice Balkancı birinci, Çorum’dan Buket Sin ikinci ve Ankara’dan Nataliz Gündoğdu üçüncü oldu. Erkekler takım sıralamasında ise Karaman Atıcılık Avcılık Spor Kulübü 732 puanla birinci, İstanbul Yakacık Spor Kulübü 715 puanla ikinci ve Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü 592 puanla üçüncü oldu.