Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümünde, Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde düzenlediği “Bir Hilal Uğruna” adlı programın bu kez Düzce'de gerçekleşti.

Mehter Takımı gösterisiyle başlayan program televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer’in sunumuyla Düzce Üniversitesi Konferans Salonu’nunda gerçekleşti.

Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan ve Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in de katıldığı programa Düzceli gençler yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirlerin duygulu anlar yaşattığı programda sahne alan Cihan Yıldız ise Çanakkale türküleri seslendirdi.  Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen etkinlikte okunan asker mektupları sırasında, salonda bulunan davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi öğrencileri yapmış oldukları Ebru tablosunu Serdar Tuncer’e program sonunda hediye etti.

Programın ardından, kültür merkezinde kurulan Çanakkale savaşı müzesini ve fotoğraf sergisini gezen katılımcılar Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşya ve silahlara yoğun ilgi gösterdi.