Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Gençlik Merkezi Günleri” 81 ilden gelen gençlik merkezinin açtığı stantlarla başladı. Düzce Gençlik Merkezinde stant teması ise "Çok Kültürlülük" oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Düzce standında Ney ve Ebru ustaları ile sohbet ederek kursların her koşulda devam etmesini istedi. Düzce Gençlik Merkezi’nden neyzen Ömer Torman ile Afyon Gençlik Merkezi ‘nden görme engelli Alp Özsökmen’in  viyolonsel resitallerini izleyen Bakan Çağatay Kılıç, gençlere bundan sonra birlikte çalmalarını tavsiye ederek “İkiniz de çok güzel çalıyorsunuz. Gençlik merkezlerimizin amacı da bu zaten, gençlerimizi kaynaştırmak” dedi.

Düzce Gençlik Merkezinin, Ankara'da düzenlenen "Gençlik Merkezleri Tanıtım Günleri"nde açtığı standı büyük ilgi görüyor. Çeşitli illerdeki gençlik merkezlerinden gelen gençlerin buluştuğu ve renkli etkinliklerin yer aldığı "Gençlik Merkezi Günleri" organizasyonunda Düzce Gençlik Merkezi ve Akçakoca ile birlikte yer aldı. Congresium Kongre ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen “Gençlik Merkezi Günleri” organizasyonda açılan Düzce standında gençler, gençlik merkezlerinde hazırladıkları ebru, hat, tezhip,resim ve tarihi eşyalar tanıttı.  

Düzce Gençlik Merkezi ebru sanatı eğitmeni, standı gezen katılımcılarla ebru sanatı icra etti. " çok Kültürlülük" teması üzerinde duran Düzce Gençlik Merkezi, Çerkez, Laz, Muhacir gibi milletlerin tanıtımını giydikleri yöresel kıyafetlerle tanıttı.

Düzce Gençlik Merkezi, ziyaretçilere Düzce tütün kolonyası ve fındık ikram etmeyi de unutmadı.