Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye ASKF’nin ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası Merkez Caminin önünden başlayan kortejle başladı.

Bir hafta boyunca devam edecek olan Amatör Spor Haftası, Merkez cami önünden protokol ve amatör sporcuların oluşturduğu kortej ve etkinliklerle başladı. 13-19 Ekim tarihleri arasında her yıl düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak merkez camiden başlayan kortej, anıtpark meydanında devam etti. Programa Düzce Valisi Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Ramazan Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, amatör spor kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

Amatör Spor Haftası açılış konuşmasında Düzce Valisi Ali İhsan Su, “Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir.  Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacaktır.

Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması bu hafta hedeflerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.

Amatör Spor Haftası ile Düzce’de sporun hak ettiği yeri alacağı ve her hanede spor yapan kişi sayısının artacağına inancının tam olduğunu kaydeden Vali Su, “ Ben inanıyorum ki, Düzce’de spor hak ettiği yeri alacak ve her hanede spor yapan kişi sayısı artacaktır. Bu hafta vesilesi ile 7’den 70’e herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Düzce'de Amatör sporlarla hem hayatlarını düzene sokan hem de sağlıklı yaşamın içinde olan  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün spor branşlarında 15.123 sporcu yer alırken ASKF'nin 2014-2015 yılı içerisinde yaptığı kayıtlarda da 796 sporcu sayısına ulaşılmıştır. ASKF geçtiğimiz sene 3050 sporcunun tescilini yaparken amatör liglerin yeni başlayacağı da göz önünde bulundurulduğunda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkanlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkanları dâhilinde gerçekleştiriliyor. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz.  Buradan bütün Düzcelileri 7’den 70’e spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya, eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ASKF Düzce Şube Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediyesi Murat Caymaz ve Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'ye plaket takdim etti.

Vali Ali İhsan Su’nun konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kız öğrencilerin halk oyunları gösterisi, cimnastik, judo, teakwondo ve Düzce'de ilk defa hayata geçirilen eskrim gösterileri düzenlendi.