Litvanya'da gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Düzceli sporcu Gülhan Bilgiç, altın madalya alarak Türk Bayrağını göndere çekti. Türkiye Milli Takımı büyükler, masterlar, gençler bay ve bayan kategorilerinde toplamda56 sporcu ile şampiyonaya katıldı.

46 ülkenin katıldığı ve toplamda 600 sporcunun yarıştığı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Türkiye ilk defa bir basamak yükselerek takım halinde gençlerde Dünya ikincisi oldu. 7 altın, 7 gümüş ve 6 bronz madalya ile yurda dönen Milli Takımda Düzce Albayrak Spor Kulübünden Gülhan Bilgiç 50 kiloda sağ ve sol kolda rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Celal Tuncer ise 21 Yaş Altı gençler kategorisinde 85 kiloda Dünya sekizincisi oldu.

Dünya Şampiyonu Gülhan Bilgiç, Türkiye Şampiyonu Celal Tuncer ve Milli Takım Antrenörü Ali Günaçtı, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'yi makamında ziyaret etti.  İl Müdürü Feyzullah Dereci, dünya şampiyonu bir sporcuyu ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, " Gerçekten tarif edilemez bir duygu içindeyim. İlimizde bir dünya şampiyonu yaşıyor. umarım diğer sporculara örnek olursun" ifadelerinde bulundu.

Bilek Güreşi Milli Takım Antrenör ve Düzceli Şampiyonların da antrenörlüğünü yapan Ali Günaçtı, yaptığını açıklamada; " Kendileri sevindikleri gibi bizi daha çok sevindirdiler. Dünya şampiyonluğunu muhafaza etmek için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımıza aksatmadan devam edeceğiz" dedi.

Dünya Şampiyonu Gülhan Bilgiç, " Şampiyonluğumda Ali Günaçtı Antrenörümün büyük emeği var. Şampiyonaya çok iyi hazırlanmamızı sağladı ve onun sayesinde müsabakalara daha rahat çıktık. Avrupa şampiyonu olduktan sonra en büyük hedefim Dünya Şampiyonluğuydu. Dünyanın en iyisi olmak için çok çalıştım ve ülkemize altın madalya getirdim. Ülkemin İstiklal Marşını iki kolda şampiyonluk yaşayarak iki defa 45 ülkeye dinlettiğim için çok mutlu ve gururluyum" şeklinde konuştu.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Celal Tuncer," Dünya şampiyonluğuna ilk defa gittim ve heyecanlıydım. Ülkemi temsil etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda hissettim. Dünyanın en iyileri ile yarışıyorsun. Bu gerçekten tarif edilemez bir duygu. Benim için büyük bir tecrübe oldu ve bundan sonraki şampiyonalara Dünya Şampiyonası görmüş bir sporcu olarak çıkacağım" diye konuştu.