Yaklaşık 1,5 aydır evlerinde kalan vatandaşların hareketsiz kalmaması için Düzce’de etkinlik düzenlendi. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü vatandaşların evlerde hareketsiz kalmamaları için çeşitli organizasyonlar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Düzce’de Koru Sitesi içerisinde kurulan ses sistemi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Muhammet Albayrak, evlerinde kalan vatandaşlarla antrenman yaptırdı. Milli Antrenör bahçede hareketler gösterirken, vatandaşlar da çocukları ile birlikte balkonlarda hareketleri yaptı. 

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Gülay Ercan, site içlerinde vatandaşlarla bir araya gelerek spor aktivitesi planladıklarını belirterek, “Ülkemizin geçirdiği bu süreçte biz de elimizden geleni yapalım istedik. “Evde Kal Hareketsiz Kalma” faaliyetlerimize bir yenisini ekleyelim istedik. Toplu yerleşim yerlerinde uygun sitelerde antrenörlerimiz dönüşümlü olarak dolaşıp vatandaşlarımıza spor yaptıracak. Umarım eğlenceli ve sağlıklı egzersizler olur. Ve bu süreç bittikten sonra da güzel birer anı olarak kalır” ifadelerini kullandı. 

  Bir ayı geçkin süredir evde olan Şeyda Doğanay isimli vatandaş, "Şu günlerde hep evlerdeyiz ve hareketsiz kaldık. Bu uygulamayı gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Mecburi sebeplerden dolayı iki aya yakındır evdeyiz. Bu tür etkinliklere katılarak en azından evde kaldığımız süreçleri daha güzel hale getiriyoruz” diye konuştu. 

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri havaların müsait olduğu günlerde çifter program düzenleyerek vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.