Geçtiğimiz sezonu açık ara şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçına çıktı.Düzce 18 Temmuz Stadı’nda oynanan hazırlık maçına Fenerbahçe takımı Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Bekir İrtegün, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Diego Ribas, Moussa Sow, Mehmet Topuz ve Pierre Webo on biri ile başladı.

Oyunun kontrolünü ilk dakikalardan itibaren elinde bulunduran Fenerbahçe, 20. dakikada Diego’nun asistinde Mehmet Topuz’un şık golü ile 1-0 öne geçti ve bu gol ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

İkinci yarıya Ersun Yanal, oyuncu değişiklikleri yaparak tüm oyunculara süre vermeye çalıştı ve özellikle son bölümde genç oyuncular kendilerini kanıtlamak için mücadele etti.

Mücadelenin ikinci devresinde de Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Takımda Moussa Sow ve genç oyuncu Muhammed rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üretse de maçta başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

ACUN ILICALI VE KUTLUAY EMRE’Yİ ALIP GİTTİLER

Emre Belözoğlu’nu almak için Helikopter ile Düzce’ye gelen Acun Ilıcalı ve İbrahim Kutluay karşılaşmanın ilk yarısı sonunda oyundan çıkan Emre Belözoğlu’nu bir süre bekledikten sonra tecrübeli futbolcuyu alarak Düzce Stadı’ndan ayrıldılar. Karşılaşmanın bitmesini beklemeyen 3’lünün helikopter ile Düzce’den ayrıldıkları belirtildi.

EMRE BELÖZOĞLU FORMA NUMARASINI DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz sezon 25 numaralı forma ile mücadele eden Emre Belözoğlu bu sene 20 numaralı formayı tercih etti. 19 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe 4. yıldızı ilk takabilmek adına 2014-2015 sezonunda hedefini koyarken, kaptanlardan Emre Belözoğlu da buna kilitlenmiş durumda.

20. Şampiyonluk yolunda 20 numaralı formayı tercih eden ve bu yolda tam konsantrasyon ile çalışan Emre Belözoğlu takım arkadaşlarını da her fırsatta motive etmeye çalışıyor.

ÜNLÜLER DE MAÇTA

Bu arada karşılaşmayı izlemek üzere Acun Ilıcalı ve İbrahim Kutluay da stada gelirken, polis ve çevik kuvvet geniş güvenlik önlemleri aldı. Fenerbahçe takımı sahaya yeni formalardan elektrik mavisini tercih ederek çıktı.

VOLKAN KAMPTAN SABAH AYRILDI

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel karşılaşma öncesi sabah erken saatlerinde izin alarak kamptan ayrıldı. Volkan’ın bayram tatiline erken çıkmak için özel izin aldığı öğrenildi.

SAKAT OLAN CANER YOK

 

Hafta içinde hafif bir sakatlık geçiren Fenerbahçe’nin başarılı sol kanat oyuncusu Caner Erkin karşılaşmada riske edilmedi ve Hasan Ali görev aldı. Ayrıca milli takım izinleri nedeniyle kampa 3 gün önce katılan Meireles ve Bruno Alves de karşılaşmada ilk 11’de forma giymediler.

SEPAHAN MAÇTAN ÖNCE DUA ETTİ

İran takımı Sepehan karşılaşma öncesi otellerinden ayrılmadan önce toplanarak karşılaşma için dua ettiler. İran Ligi’nin güçlü takımlarından biri olan Sepahan’ın bazı oyuncularının Türkçe bilmesi ise herkesi şaşırttı.

DİEGO ÇOŞKUSU

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas, ilk kez Fenerbahçe formasıyla bir maça çıkarken taraftarlar çok yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Diego sahaya çıktığı andan itibaren Düzce 18 Temmuz Stadı "Diego" sesleriyle inledi.

AZİZ YILDIRIM'A SEVGİ SELİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a dün Düzce'de büyük sevgi seli vardı. Aziz Yıldırım kendi arabasıyla stada gelirken, içeri girer girmez stat "Büyük başkan" sesleriyle inledi.

İSRAİL'E YOĞUN TEPKİ

Fenerbahçe-Sepahan maçında Sarı-Lacivertli taraftarlar İsrail'e yoğun tepki gösterdi. Tribünde "Kahrolsun çocuk katili İsrail" pankartı açılırken İstiklal Marşı'ndan sonra ise "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.