Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde yürüyüş düzenlendi. Düzce halkı ise şehitlerini anmak için Topuk Yaylası’ndaydı.

22 Aralık 1914 tarihinde başlayan Sarıkamış Harekatı’nda 18 gün boyunca Ruslarla mücadele eden kahraman Türk ordusu soğuk hava ve hastalıklara yenilerek binlerce şehit verdi. Harekatın 104. yılı sebebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı 81 ilde yürüyüş düzenledi ve şehitleri andı.

Düzce’deki yürüyüşün adresi Topuk Yaylası oldu. Şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kaynaşlı ilçesindeki bin 300 rakımdaki Topuk Yaylası'nda gerçekleştirilen anma programına Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı, Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek, İl Jandarma Komutanı  Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüşte Osmanlı askerlerini temsil eden grup tarihte kurulmuş Türk devletlerinin bayrakları ile yürüdü. Vatandaşlar ise dev Türk bayrağı açarak “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atarak yürüyüşe eşlik etti. 4,5 kilometrelik yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Ardıdan şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Gençlik Merkezi tiyatro grubu ise oyun sergiledi.

Etkinlikte Türk Kızılayı Düzce Şubesi bere,çay, kahve, su Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise katılımcılara çorba ikramında bulundu.