15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) gerçekleştirmek istediği hain darbe girişiminin 8. yılında, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikler Düzce’de bulunan motorsiklet kulüplerimizce düzenlenen Milli İradenin Zaferi Motor turu Valimiz Sayın Selçuk Aslan, il protokolü, kolluk kuvvetlerimizin motor ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Motor turunun ardından Cedidiye Camii’nde kılınan akşam namazının ardından protokol üyeleri mehteran takımı eşliğinde Anıtpark Meydanında hazırlanan program alanına giriş yaptılar. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mehter takımının söylediği marşların sonrasında dualar okundu, ilahiler söyledi. Meydanda yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini lanetleyerek şehitleri andı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen, Düzce’de de 25 sporcumuzun katıldığı sancak koşusu sonrası, Valimiz Sayın Selçuk Aslan’a Türk Bayrağını Miray Vildan Sakallı takdim etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, gece yarısı camilerde sala verilmesiyle son buldu.