Okullarımızın mağduriyet yaşamaması için Talimatta belirtilen tarihlere göre Branş Başvurularını yapmaları gerekmektedir.

 

DÜZCE GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI SEZONU

YARIŞMA TALİMATLARI VE USULLERİ

 

BÖLÜM 1

YARIŞMA USULLERİ

 

  1. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları sezonunda ilimizde Okul Sporları faaliyetleri Yönetmeliği, İlgili branş talimatları ve Spor Disiplin Yönetmeliğine uygun olarak il birinciliği organizasyon ile yürütülecektir.
  2. Okullarımız İl birinciliği yarışmalarından istedikleri yarışmalarda katılım yapabilirler.
  3. İl birinciliği müsabakalarına katılmak isteyen okullar www.spor.gsb.gov.tr adresi üzerinde bulunan Spor BilgiSisteminden katılım başvurularını yapmak zorundadırlar.
  4. Okullar tüm branşlar için sistem üzerinden alacakları esame listesi ile yarışmalara katılmak zorundadırlar.
  5. İlimiz faaliyetleri ile ilgili her türlü bilgilendirme (Duyuru, Fikstür vb.) İl Müdürlüğü resmi web adresi duzce.gsb.gov.tr. adresinde Okul Sporları Menüsünden yapılacaktır. Burada yapılan tüm duyurular resmi tebligattır. Hiçbir okulla veya kurumla ayrıca yazışma yapılmayacaktır.
  6. İl yarışmalarında müsabakaya mazeretsiz katılmayan takımlar ihraç edilip puantajdan çıkarılır ve sorumlular hakkında yasal işlemler başlatılır.
  7. Yarışmalar ve Müsabaka Fikstürlerin de yapılan düzeltmeler de 48 saatten fazla kalan sürelerde yapılan değişiklikler okullar tarafından takip edilmek zorundadır.
  8. Mücbir sebeplerden dolayı yapılan genel ertelemelerle ilgili değişiklikler takım ilgililerince takip edilmek zorundadırlar.

 

BÖLÜM 2

İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI MÜRACAATLARI VE USULLERİ  

           

           İl Birinciliği Yarışmaları Talimatı

 

  1. İlimizi Grup, Yarı Final ve Türkiye şampiyonalarında temsil etmek isteyen okulların yarıştırılacağı liglerdir.
  2. Okul spor faaliyetlerinin ilgili branş ve kategorilerinde yarışmalar yapılacaktır.
  3. İl birinciliği yarışmalarına isteyen her okulumuz katılım yapabilir.
  4. İl birinciliği müsabakaları tarihleri il müdürlüğü okul sporları fikstür sayfasında yayınlanacaktır.
  5. İl birinciliği yarışmalarında dereceye giren okullarımızın ve sporcuların ilimize verilen kontenjan sayılarına göre, ilimizi temsilen grup, yarı final ve Türkiye Şampiyonalarına katılımları sağlanacaktır.
  6. Kuraya dahil edilen takımlar müsabakalarını tamamlamak zorundadırlar. Müsabakalara mazeretsiz olarak katılmayan veya devam etmeyen okulların müdürleri ve takım sorumlusu il disiplin kuruluna sevk edilip, kamu kaynakların da israfa neden olduklarından dolayı söz konusu müsabaka giderlerinin tahsili için gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.
  7. İl birinciliği müsabakaları İl tertip komitesinin uygun gördüğü yarışma merkezlerinde yapılacaktır.
  8. Yarışma talimatları, duyurular ve fikstürlerin yayınlanması duzce.gsb.gov.tr adresi Okul Sporları sayfası üzerinden yapılacaktır. Okul Müdürlüklerimize ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacaktır.

 

 

İl Birinciliği Yarışmalarına Katılım Başvuru İşlemleri

 

  1. İl birinciliği yarışmalarına katılım yapmak isteyen okullar başvurularını (Basketbol, Hentbol, Futbol, Futsal Voleybol) 10 EKİM 2024 tarihine kadar Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.
  2. Diğer branşlarda sistem üzerinden başvurular (a maddesinde belirtilen branşların haricindeki branşlar); ilgili branşın İl müdürlüğü okul sporları branş sayfasında yayınlanan teknik toplantı ve kura çekimi tarihine kadar yapılabilir. Sistem üzerinden branş katılım taahhüdü yapmamış hiç bir okul yarışmalara katılamayacaktır.
  3. İl birinciliği yarışmaları kura çekim tarihleri Futbol, Futsal, Basketbol, Hentbol, Voleybol branşlarında Liseler (Gençler Kategorisinde) 11 EKİM 2024 CUMA GÜNÜ SAAT 10:00’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacaktır.
  4. İl birinciliği yarışmaları kura çekim tarihleri Futbol, Futsal, Basketbol, Hentbol, Voleybol branşlarında Ortaokul (Yıldız, Küçük Kategorisinde) 11 EKİM 2024 CUMA GÜNÜ SAAT 14:00’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacaktır.
  5. Sistem üzerinden Başvuru işlemini yapan okul müdürlükleri il birinciliği yarışmalarına katıldıklarını kabul ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.

 

BÖLÜM 3

İDARİ VE TEKNİK KONULAR

                                            OKUL İDARECİLERİN DİKKATİNE

 

  1. Katılım başvurusu yapan okullar gerekli veli izin belgesi, sağlık raporu ve müsabaka takvimlerini göz önünde bulundurduklarını ve fikstür tamamlanıncaya kadar yarışmalara devam edeceklerini kabul etmiş sayılırlar.(Yarışmalara Katılmamak: Spor Disiplin yönetmeliği (13 Temmuz 2019 tarih ve 30830 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan) ilgili maddeleri hükümleri uygulanır. Müsabakasına mazeretsiz katılmayan takımlar fikstürden çıkarılır.
  2. Ayrıca sorumlular hakkında devleti ekonomik zarara uğrattıkları, rakip takımları mağdur ettiklerinden dolayı gerekli yasal işlemler uygulanır.
  3. İl ve İlçe birinciliği yarışmalarında talimatlara aykırı yarıştıran okulların ilgilileri (Okul Müdürü, Branş sorumlusu Öğretmeni ve Antrenörü) İl disiplin kurullarına sevk edilirler.

  

OKULLARIN BELİRLENEN TARİHLERDE KURA ÇEKİMİNE KATILMALARI ORGANİZASYONUN SAĞLIKLI İŞLEYİŞİ AÇISINDAN ZORUNLUDUR. KATILIM YAPMAMAKTAN DOĞACAK TÜM OLUMSUZLUKLARDAN OKULLAR SORUMLUDUR.