Düzce’nin ev sahipliğini yaptığı WKB 7. Avrupa Şampiyonası Bahçeşehir Spor Salonu'nda 20 ülkenin katılımı ile başladı.

Düzce Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Dün Düzce Belediyesi önünden başlayıp Anıtpark’a kadar devam eden Düzce Valimiz Sayın Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı, antrenör ve sporcuların katıldığı kortej yürüyüşü ile startı verilmişti.

Bugün ise Bahçeşehir Spor Salonu'nda yarışmalar başladı. 20 farklı ülkeden 570 sporcunun katıldığını WKB 7. Avrupa Şampiyonası Kata müsabakaları ile başladı. Şampiyonada çocuk genç yetişkin ve veteranlar yarışıyor.

Sabah erken saatlerinde başlayan kata müsabakalarında sporcular tüm yeteneklerini sergileyerek şampiyonada derece yapmaya çalışıyor. Dünyada 7. kez Türkiye’de ise ilk defa Düzce’de düzenlenen şampiyona 2 gün sürüyor.

Yapılan açılış seremonisine Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Milletvekili Ayşe Keşir, Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun, Ak Parti Düzce İl Başkanı Hakan Şengüloğlu, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, World Kyokushin Budokai Federasyonu Başkanı Hanshi Pedro Roiz katıldı. Düzce Belediyesi Mehteran takımı gösterisi ile Düzce Gençlik Merkezi Kafkas Yöresi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi.

Açılış seremonisinin ardından müsabakalar devam etti.