Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl çocuklar ile gençlerin spora yönlendirilmeleri ve spor kültürü almaları için 24 branşta açılan çalışmalar devam ediyor. Bu sene rekor katılımla 6000’i aşkın çocuk ve genç yaz spor okullarına kayıt yaptırdı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl çocuklar ve gençlerin hem sosyal hem de sportif açıdan kendilerini geliştirmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılmaları ve yaz tatilinde spor yaparak geçirmeleri amacıyla bu yıl Düzce Belediyesi ile ortaklaşa açılan gsb spor okullarına yapılan katılım yüzleri güldürüyor. 24 branşta verilen kurslara 6000’i aşkın öğrenci kayıt yaptırarak Düzce’de çocukların ve gençlerin spora olan büyük bir spor açığının kapatılacağının sinyali veriliyor. Her gün yeni kayıtların alındığı yaz spor okulları sayesinde çocuklar hem spor yapıyor hem de sosyal anlamda yaşıtları ile kaynaşıyor.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bu sene yoğun ilginin olmasından dolayı tüm tesisler tam kapasiteli olarak çalışırken, tesislerde bir spor branşı biterken diğeri başlıyor. Öte yandan yaz aylarında boş duran okul spor salonları da yaz spor okulları için tahsis edildi. Böylece bazı spor branşlarının daha da hızlı bir şekilde çalışması sağlandı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, “Gençlerimizin çocuklarımızın spor yapmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onların spor kültürü ile yoğrularak kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan kurtulmalarını sağlıyoruz. Bu sene katılım da çok yüksek oldu. Her sene daha önce elde ettiğimiz sayıdan fazlasını yapacağız. Başta Valimiz Sayın Cevdet Atay olmak üzere, Düzce Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü’ye, velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.