Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeye yönelik başlattığı hain kalkışmanın birinci yıldönümü dolayısıyla Düzceli vatandaşlar meydanları doldurdu. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi  Anıtpark meydanında stant açarak halka şapka ve tshirtün yanı sıra su, çay, poğaça ve çorba dağıttı. Anıtpark meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinde vatandaşlar sabahın ilk saatlerine kadar Anıt Park’tan ayrılmadı.

Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın kabrini ziyaret etti. Akşam saatlerinde Cedidiye Camiinde yapılan mevlit programının ardından Anıtpark Meydanına kadar Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Binlerce kişinin ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüş mehter takımı eşliğinde Düzce Belediyesi önünden Anıtpark Meydanında son buldu.

Meydanda toplanan binlerce Düzceli’ye hitap eden protokol üyeleri birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl Genelindeki bütün camilerde gece 00:13’de sala okundu. Anıtpark Meydandaki etkinlik programını ilgiyle takip eden vatandaşlar İl Müftüsü Selami Emen tarafından kıldırılan sabah namazının ardından dağıldı. "Şehitlerimiz için sabah namazında birlikteyiz" adı altında kılınan namazın ardından Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katılımcılara su, poğaça ve çay ikram etti.