Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin farklı kültürlerle tanışarak, akranlarıyla diyaloglarını arttırması beklenen “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Düzce Gençlik Merkezi  Karabük Safranbolu’ya gezi düzenledi.

Gençlerin barınmadan seyahatine kadar ücretsiz olarak faydalandığı gezi programı kapsamında gidilen tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı yakalanıyor. “ Şehirler ve Kültürler” projesi ile gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanırken gezi ve etkinlik programları sürüyor.

“Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Düzceli 40 genç Arasta Çarşısı,Hıdırlık Seyir Teras,Güneç Saati,Demirciler Çarşısı,İzzet Paşa Camii,Zafran Uçağı,Köprülü Mehmet Paşa Camii, Cam Seyir Teras,İncekaya Su Kemeri,Yemeniciler Çarşısı,Yörük Köyü gezilip görülerek buraların tarihi hakkında gençlere bilgiler verildi.Ayrıca Yörük Köyü Mezarlığında mezarlık temizliği gönüllülük faaliyeti olarak gerçekleştirildi.

“Şehirler ve Kültürler” Safranbolu gezisinde Düzceli gençler, hem sosyal sorumluluk projelerine destek verdi hem de şehrin tarih kokan mekânlarında eğlenceli vakit geçirdi.