04 – 07 Ağustos 2016 tarihlerinde ilimiz Kaynaşlı ilçesinde yapılacak olan Yakın Karadeniz Baja Rallisi tanıtımı, Valimiz Sayın Ali Fidan’ın katılımı ile Eyüp İstanbul’da gerçekleştirildi.

Tanıtıma Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe Kaymakamları, ilçe Belediye Başkanları ve sporseverler katıldı. Tanıtımda açılış konuşmasını Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar yaptı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tanıtım ile ilgili bir konuşma yaptı. Valimiz Sayın Ali Fidan Yakın Karadeniz Baja Rallisi tanıtım etkinliklerindeki konuşmasında Düzce ilimizin doğal, tarihi, kültürel yapısı, turizmi ve spor etkinlikleri ile ilgili bilgiler verdi.

Valimiz Sayın Ali Fidan konuşmasının devamında “Çok kıymetli misafirler, basınımızın değerli temsilcileri, spor camiasının çok kıymetli mensupları hepinize hoş geldiniz diyorum, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Düzce’mizde gerçekleştireceğimiz,  Düzce Yakın Karadeniz Rallisinin tanıtım etkinliğine hoş geldiniz diyorum.  Düzce’miz bildiğiniz gibi gerçekten Yakın Karadeniz. Ankara ile İstanbul’un neredeyse tam ortasındadır. Karadeniz’e en yakın ulaşım imkânı sağlayan Anadolu’nun İstanbul’a bağlantı yolu üzerinde olan güzel bir ilimiz. Düzce coğrafi güzelliği, doğal yapısı kültürel özelliği ile öne çıkıyor. Tarihi yapısı ile birçok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Bizde istiyoruz ki valilik olarak belediyelerimizle, kaymakamlıklarımızla, Düzce olarak doğal güzellikleri sporla buluşturalım. Turizmi spor ile buluşturalım. Hem turizmde hem sporda Düzce’yi öne çıkartalım. Bu amaçla Düzce geçen yıl motor sporlarında, otomobil sporlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Havacılık ile ilgili bir festival yaptık. Önümüzdeki hafta Akçakoca ilçemizde su jeti yarışları var. Düzce ulusal ve uluslar arası birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Düzce’nin coğrafyası her tür doğa sporuna çok müsait, çok uygun. Bundan istifade edelim istiyoruz. 04-07 Ağustos tarihleri arasında yapacağımız bu ralli ile birlikte Düzce merkezden başlayarak bütün ilçelerimizi kat eden, bütün ilçelerimizde etkinliği olan, görünürlüğü olan bir sportif yarışma olacak. Nerdeyse tamamı Düzce’nin doğal güzelliklerinden ormanlarından geçecek. Başarılı bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Bütün sporseverleri bütün İstanbul’daki sporseverleri sporcularımızı davet ediyoruz. Etkinlikte katkısı olan emeği geçen başta federasyon başkanımız, federasyon yetkilileri olmak üzere kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza emeği geçen herkese, bugün bize ev sahipliği yapan Vialand’ın değerli yöneticilerine, çalışanlarına ve bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Düzce Yakın Karadeniz Rallisinin Düzce’mizin tanıtımına gelişimine katkı sağlaması dileğiyle tekraren hepinize hoş geldiniz diyor hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.“  ifadelerinde bulundu.

Valimiz Sayın Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Eyüp Kaymakamı tarafından “ Tanıtım Startı” verildi. Sporcular katılımcılara gösterilerde bulundular. Program tüm sporcular ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimi ile devam etti. Valimiz Sayın Ali Fidan Yakın Karadeniz Baja Rallisi ile ilgili ulusal ve yerel televizyonlara röportaj verdi.