Bakanlık tarafından geliştirilen bu projeler arasında 3 boyutlu mobil savaş oyunu hazırlandı. “NUSRAT” adlı mobil oyun da bulunuyor. İsmini Çanakkale Savaşının kaderini değiştiren Nusrat Mayın Gemisi’nden alan mobil oyunun ilk bölümünde sınırlı sürede düşman gemilerine yakalanmadan mayınların döşenmesi bekleniyor. Diğer bölümlerde ise tarih bilgileri doğrultusunda sırasıyla 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı mücadeleleri yansıtılıyor. Oyunun alt yapısı, oyuncuların kendini savaşın içinde hissederek, yerine göre top atışı yaparak yerine göre de süngü kullanarak mücadeleye ruhen de katılmasını sağlayacak kalitede ses ve görüntülerle kurgulandı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Nusrat Mobil Savaş Oyununu, 25 Nisan’da yapılacak 57.Alay Vefa Yürüyüşü’nde gençlere anlatacak.Mobil oyun, daha sonra Android markete yüklenecek. Oyunun erişim bilgileri ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Nusrat’a dair detaylı ve tüm bilgiler;  http://nusrat.gsb.gov.tr/ http://www.facebook.com/GSBNusrat/ ve http://www.twitter.com/GSBNusrat/ adreslerinde yer alıyor. Oyun fragmanına ise https://www.youtube.com/watch?v=ua_drJVU7XM adresinden ulaşılabilir.