10 il arasında yarışan ve haftasonu Karabük’te yapılan Anadolu Yıldızlar Analig grup müsabakaları 2 gün sürdü. 10 İlin katıldığı yarışmalarda Düzce kafilesi yüzme hocaları Selbi Pehlivan, Sercan Akbaş ve Aydın Akın nezaretinde 13 yüzücü ile katıldı. Aylar öncesinden turnuvaya hazırlanan 13 sporcu 2 gün boyunca 19 branşta yarıştılar. Başarılı sonuçlar yakalayan Düzceli yüzücüler, 19 branşta da kürsüye çıkarak Düzce’nin adını duyurmayı başardılar. Düzceli yüzücüler aldıkları başarılı sonuçlarla Sinop’ta yapılacak olan yarı finallere gitmeyi de garantilediler.

 

Alınan başarılı sonuçları değerlendiren Yüzme Hocası Selbi Pehlivan, sporcularının turnuvaya iyi ve disiplinli hazırlandıklarını belirtti.  Pehlivan “Sporcularım disiplinli bir şekilde bu müsabakalara iyi hazırlandılar. Bu sonuçları aldığımız için ben de çok mutluyum. Hedefimiz yarı finalleri de geçerek, Finallerde yarışmak. Ama 13 sporcumuzla 19 defa kürsüye çıkmakta çok güzel. Bu anlamda sporcularıma emeklerinin karşılığını aldıkları için teşekkür ederim. Ayrıca sporcularımızın ailelerine de onlara güvendikleri ve onları yarışlara hazırlanmalarında özverili davrandıkları için teşekkür ederim” dedi.

 

Dereceye giren sporcuların madalyalarını ise Karabük Valisi Fuat Gürel ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin verdi.