Düzce Gençlik ve Spor Kulübü Bilardo takımına katılan yeni transferler için düzenlenen imza töreninde konuşan Düzce Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Azın yeni transferler ile büyüyen hedefleri açıkladı. Bilardo sporu hakkında da konuşan Azın, bu sporun kahvehane kültürü olmaktan kurtulması gerektiğine ve yeni sporcular yetiştirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Geçen sene Türkiye’de 3.lük elde eden bilardo takımına yapılan yeni transferler tanıtıldı. Turgay Orak, Emrullah Başeğmez, Muharrem Peker ve Bora Yayalar’dan oluşan ve her biri şampiyon olan oyuncuların tanıtıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Düzce Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Azın hedeflerini açıkladı ve bilardo sporu hakkında konuştu.

Yeni turnuvalar ile ilgili hedeflerini söyleyen Başkan Azın, “Türkiye’nin sayılı sporcularıyla birlikte takım oluşturduk. Geçen yıl Türkiye üçüncülüğünün üzerine bu sene çıtayı biraz daha yükselterek ve son Türkiye Şampiyonası Üçüncü etap şampiyonumuz Turgay Orak’ı kadromuza katarak daha büyük hedefler için yola çıkmış bulunuyoruz. ” ifadelerini kullandı.  

Bilardonun kahvehane oyunu olmaktan çıkıp spor olarak kabul edilmesi gerekliliğine vurgu yapan Başkan Azın, “Düzce de asıl amaçlarımızdan biri de, bilardonun bir kültür olarak kahve kültüründen kurtulup yeni nesil ve genç sporcularımıza ulaşmasını sağlamak. Bu konuda turnuva katılımlarını maksimum düzeye çekmek bilardoyu Türkiye de ve Düzce’de çok daha sevilmesine yardımcı olmak. En büyük hedeflerimiz bunlardır. Bunun içinde Federasyonumuzun yapmış olduğu bir takım faaliyetler var. Bilardo okul sporları kapsamına girdi. İlk etapta Amerikan bilardo olarak girdi. İnşallah bu en kısa sürede üç bant olarak da devam edecek” şeklinde konuştu.

Düzce’ye yapılan bilardo tesisi hakkında konuşan Azın “Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin üstün gayretleriyle bilardo tesisi kazandırdık. Bu tesis diğer il müdürlüklerinde yoktur. Türkiye’nin sayılı sporcularını buluşturarak bir ilgi yaratmak hedeflerimizden biri de bu. Tabi en büyük hedefimiz Avrupa da ciddi başarı elde etmek. Bu gördüğünüz sporcu grubu da bunun için toplandı. Türkiye’nin en iyi bilardocularından buradaki arkadaşlarımız. Hedefimiz büyük. Düzce’yi daha iyi yerlere taşımak istiyoruz” dedi.