Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde uygulanan projede ildeki tüm ilkokul 3.sınıf öğrencileri, boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti ve 20 metre sürat koşusu gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri değerlendirilerek sayısal değerleri alınıyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, projeden Düzce’de 5 bin öğrencinin taramadan geçirileceğini söyledi.

Öğrencilerin, farklı yeteneklerinin test edildiği 8 farklı istasyondan geçirildiğini kaydeden Dereci, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın protokolü gereği, Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de devam ediyor. İl müdürlüğümüzden gelen antrenörler ve ilimiz beden eğitimi öğretmenlerinden oluşan bir heyetle 8 tane istasyonda öğrencilerimiz testi başarıyla tamamlayıp sonuçları da barkod sistemine kaydoluyor. Bu bilgiler, bakanlığımızın veri tabanına aktarılıyor. Yetenekli sporcularımızın daha önceden tespitini sağlamayı amaçlıyoruz. İnşallah, yeni Hamza Yerlikaya’ların, Rıza Kayaalp’lerin yetişmesine vesile olacaktır bu proje.” ifadelerini kullandı.