Her yıl çok sayıda başvurunun yapıldığı ve binlerce öğrencinin spor yapmak için tercih ettiği Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen Yaz Spor Okulları 22 branşta eğitim veriyor. 2018 Yaz Spor Okullarında bu yıl atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, boks, cimnastik, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, oryantring, tenis, taekwondo, voleybol, yüzme, wushu ile bedensel engelliler halter branşlarında eğitim veriliyor. 230 farklı kategori, 18990 dakika, 33 antrenör ve 8300 5-18 yaş arası çocuklarımız yaz spor okulunda.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Her geçen gün yaz okullarına çocuklarımız katılıyor. Temmuz ayı itibariyle okulumuz açıldı. Yaz okullarına büyük önem veriyoruz. Geçen sene 2500 kişi yaz okullarına başvururken şu anda bu sayı 8300’e ulaştı. Biz çocuklarımızın hepsinin spor yapması için çalışıyoruz” dedi.

Gençlerin sayısının fazla olması ile Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün antrenörlerinin yetmediği yerde Fahri Antrenörler ile çalıştıklarını kaydeden Dereci, “ Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız arasında protokol imzalandı. Kur’an Kursuna giden çocuklarımızın kurslardan sonra yaz okullarına gelmesini sağlıyoruz.” dedi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Düzce’de herkesin spor yapmasını istediklerini ve Koşabiliyorken Koş projesi ile 7’den 77’ye herkesi spora davet ettiklerinin altını çizerek, “ Düzce’de her evde lisanslı sporcu olmasını istiyoruz. Bütün derdimiz Düzce’nin sporda atağa kalkması ve milli sporcular yetiştirmesidir. Sadece çocuklarımız değil velilerimizin de spor ile daha sağlıklı bir yaşama geçmelerini projelerimizle sağlamaya çalışıyoruz. Yaz boyunca okullarımızın spor salonlarını Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkısı ile alıyoruz. Böylelikle spor salonu sorunumuz kalmayacak. Tabi ki ilçelerimizde de bu faaliyetlerimiz olacak” şeklinde konuştu.