Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Gençlik Haftası bisiklet turu ile başladı. Yüzlerce öğrenci Düzce Bisiklet İl Temsilciliği ile Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Melen Su Park’a kadar pedal çevirdi. Tur öncesi Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci burada yaptığı açıklamada gençleri kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, spora yönelmeleri ve internet verimli kullanmaları hususunda uyardı.  

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Gençlik Haftası kutlamaları Anıtpark’ta başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türk gençlerinin en önemli görevinin atalarından emanet aldıkları bu vatanı korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak olduğunu vurgulayarak “Büyük ve itibarlı bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülke hiç kolay elde edilmedi. Sıkıntılar içerisinde, büyük özveri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluklarımızdandır. Gençlerimiz yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarında yükseltecekler. Ülkemize çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacaklar. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içerisinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığı unutulmamalı. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı karşısında daha çok kenetlenerek hiç kimsenin huzurumuzu bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimiz bir ve bütün olarak sonsuza kadar var olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi. 

Gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve spora yönelmeleri telkininde bulunan Dereci şöyle devam etti: “Gençler yarınların teminatıdır. Gençler azimli, gayretli, kararlı, çalışkan, üretken, vatanı için canını seve seve feda eden insanlar olduğu sürece devletimiz emin ellerde demektir. 15 Temmuz’da asil vatanımıza yönelik darbe girişiminde bulunulmuş, aziz milletimizin insanları şehit edilmiştir. Biz hiçbir zaman bu hain girişimi unutturmayacağız. Yarınlara hazırlanmak için bilgimizi arttırarak milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkı sarılmalıyız. Geleceğin nesli olacak gençler kötü alışkanlıklardan, sağlığa zararlı keyif verici maddelerden uzaklaşmak, spora önem vermek zorunda. İnternette, sosyal medyada, beyni teslim alan, yüreği işgal eden her türlü görüntü ve lüzumsuz sözden, yazıdan uzak durmalıyız. Hiç kimsenin aklımızı ve ruhumuzu cep telefonu ile işgal etmesine izin vermemeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve vatan için canını veren şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bütün gençlerimizin gençlik haftasını kutluyorum.” Dereci Filistin’de yaşanan katliamı da kınadı.

Açıklamanın ardından yüzlerce öğrencinin katıldığı bisiklet turu start aldı. Öğrenciler Melen Su Park’a kadar pedal çevirdi.