Hain darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkarak vatanın bekası için darbecilere direnen ve bu uğurda kurşun yiyerek gazilik unvanına nail olan içimizdeki kahramanlar, o gece yaşadıklarını Düzcelilerle paylaştı.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da direniş göstererek darbecilere karşı mücadelede yaralanarak gazilik mertebesine erişen İçimizdeki kahramanlar, Düzce’ye gelerek o gece yaşadıklarını Moderatör İsmail Hakkı eşliğinde anlattı.

Düzce Gençlik Merkezi Kanuni Sultan Süleyman Salonunda, Düzcelilerle bir araya gelen 15 Temmuz gazileri Yusuf Çiftçi, Ömer Faruk Şahin, İsmail Hakkı ve Ayla Kasarcı’yı dinlemeye Milletvekili Ayşe Keşir, Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Atay’ın yanı sıra il müdürleri, okul müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda Düzceli katıldı.

Program ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu bir şiirin slayt gösterisiyle başlarken, Kuran-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz Kum Gösterisinden sonra gaziler sırayla o gece yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Duygusal anlarında yaşandığı gecenin sonunda 15 Temmuz başta olmak üzere terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin ailelerine Türk Bayrağı ve plaket takdim edildi.