Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de 57.Alay Çanakkale vefa yürüyüşü yapıldı. 1500 genç Cedidiye camii önünden başlayarak  150 metre uzunluğundaki bayrakla şehitliğe kadar yürüdü.

Çanakkale savaşlarında kahramanlıkları ile destanlaşan, 57. Piyade Alayı ve Çanakkale'de şehit olan tüm askerlerimizi anmak amacıyla gençler bu sabah Cedidiye Camii'sinde buluştu.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Gençlik Merkezi olarak milletimizin hamurunda var olan tarih bilincini yeni kuşaklara aktarmak için 57. Piyade Alayı Şehitleri ve Çanakkale  şehitlerimizi anmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Cedidiye Camii'nde Sabah Namazı kılındı, Camii çıkışında çorba ikramı  yapıldı.

Cedidiye Camii önünde toplanan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Atay ve idareciler ile 1500 kadar genç hazırladıkları 150 metrelik Bayrakla Şehitliğe kadar yürüdüler.

Şehitlikteki program, Düzce Cedidiye Camii Müezzini Bayram Çotur’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Düzce İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Akkaya tarafından 57.Alay’da şehit düşen 628 asker ve tüm şehitler için dua edildi. 

Program sonunda katılımcılara, tümü şehit düşen 57'nci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbasını dağıtıldı.