Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Gençlik Merkezi, STK'lar ve Düzce Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Gençler, Hür Kalın” ve “Aile Son Kaledir”  konulu iki ayrı konferans verildi.

İlim Yayma Cemiyeti Düzce şubesinde, yönetici ve eğitimciler istişare toplantısında bir araya gelindi.

Nureddin Yıldız ziyaretinde öncelikle Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ardından hafızlık projeli Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'nda hafızlık üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdi. İmam hatip orta okulu ve lise öğrencileri  ile görüşerek gençlere “bu ümmetin mayası olduklarını hatırlatan Yıldız, kendi değerlerinin farkında olmaları gerektiğini, bu ümmetin onları beklediğini” açıklayıcı örnekler ile vurguladı. Öğrencilerin heyecanı ve Nureddin Yıldız hocanın anlatımına samimi katılımları dikkat çekiciydi.

Konferansın ilkini gerçekleştirmek üzere Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda, "Gençler! Hür Kalın" konulu konferansa üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. Konferans sonunda Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Nurettin Yıldız hocaya hediye takdim etti.

Daha sonra Düzce Gençlik Merkezini ziyaret eden Yıldız, kursları gezdi. Gençlerle sohbet ettikten sonra STK'lar ile gençliğin eğitimi üzerine hasbihal edildi.

Günün son konferansını 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştiren Nureddin Yıldız, "Aile Son Kaledir" konulu konferansı gerçekleştirdi. Düzceli seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans alkışlar eşliğinde son buldu.