Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüş Belediye önünden başlayarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde son buldu. Yürüyüşe çok sayıda genç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Allahuekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin asker için ellerinde “Onlar karlı toprağın altında yatan yiğitlerimiz. Dönmeyi düşünmediler” yazılı pankartlar taşıyan gençler, ecdatlarına sahip çıkmanın gururunu yaşadılar.

Yürüyüşün ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan yürüyüş konferans salonunda düzenlenen programla devam etti. Programda Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Vali Yardımcısı Salih Karabulut, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Baro Başkanı Ali Dilber, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Gençlik Merkezi gönüllüleri katıldı.

Vali Yardımcısı Salih Karabulut günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından Abdullah Aydın ve Abdulkerim Aydın şehitlerimiz için Kuran okudu. Sarıkamış videosu izletildikten sonra Gençlik Merkezi müzik grubu Ab-ı Hayat’ın şiir ve müzik dinletisi, ardından Gençlik Merkezi tiyatro grubu Sarıkamış Günlerini anlatan tiyatralı ile program sona erdi.