Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Beyazay Derneği ile ortaklaşa yaptığı çalışmalar ve Aşmak İçin Hareket Projesi Kapsamında engellilerle basın mensupları güzel bir organizasyona imza attılar.

Gençlik Merkezi sahasında oynana basketbol maçının başlama atışını Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva yaptı. Ayva’nın atışını ardından engelli öğrenciler ve basın mensuplarından oluşan karma takımlar kıyasıya bir mücadeleye girdi.

Maç renkli görüntülere sahne olurken, hem engelli öğrenciler hem de basın mensupları hünerlerini sergilediler, müsabakada galip gelmek için büyük çaba sarf ettiler. Maçı izleyen seyirciler ise her iki takıma da coşkulu tezahüratta bulundular.

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Beyzay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, bu tür  etkinliklerin  her türlü ön yargı ve kalıpları yıkacağına inandığını belirtti.

Ayva, “ Aşmak için Hareket Kampanyasının önemli üslerinden birisi burası. Şu anda Düzce Beyazay yoğun faaliyetlerine devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle güzel çalışmalar yapıyorlar. Bugün de yerel basından arkadaşlarımızla beraber engelli arkadaşlarımız spor yapacak. Her türlü engellerin, kalıpların aşıldığı bir etkinlik. Birlikte etkinlik yapabilmenin hazzını yaşayacağız. Buradan olumlu mesajlar çıkacağını düşünüyorum. Tüm Türkiye’de de engellerin, ön yargıların aşılacağına inanıyorum. Sporun getirdiği müthiş bir enerji var. Biz bunu ortaya çıkartıyoruz. Aşmayı günlük hayatımıza daha farklı uygulamış olacağız.” Dedi.