Türkiye’de her geçen gün daha çok tanınan bir dövüş sporu olan Muay Thai’nin Düzceliler tarafından daha çok tanınması ve ailelerin çocuklarını bu spora yönlendirmesini teşvik etmek amacıyla Anıt Park Meydanında hazırlanan özel ringde sporcular hünerlerini sergiledi.

Etkinlik ve spor dalı hakkında konuşan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, sporun her branşının Düzce’de gelişmesini ve tanınmasını hedeflediklerini belirterek hedefleri hakkında bilgi verdi.

Dereci, “Muay Thai sporunda Türkiye’de ciddi bir gelişme var. Düzce’de de Muay Thai Antrenörü İbrahim Keleş hocamız bu spora sahip çıktı. Sporu tanıtmak amacıyla yapılan  etkinlik Düzceliler tarafından ilgiyle  izlendi. Biz sporcu fabrikası ve sporcu eğitim merkezi yapmayı da hedefliyoruz. Bu hedefleri gerçekleştirebilirsek sporcularımızın her türlü ihtiyacını bu alanlarda karşılayabiliriz.” dedi.

Muay Thai Antrenörü İbrahim Keleş ’de etkinlik ve spor dalı hakkında Düzce’de devam eden çalışmalarının bilgisini paylaştı. Keleş, “2013 yılında 5 sporcuyla Düzce’de başladığımız Muay Thai’de bugün toplam 360 sporcuya ulaştık. Bu 360 sporcudan 160 tanesi faal durumda.  İki yıl içerisinde 10 tane Bölge Şampiyonluğu 4 tane Türkiye üçüncülüğü, 2 tane Türkiye ikinciliği elde ettik. Keleş, halka tanıtmak istedikleri spor konusunda bir başka hedefinin de Ağustos ayında Düzce’de Uluslararası bir turnuva düzenlemek olduğunu dile getirdi. 

Konuşmaların ardından şampiyonanın finalleri başladı. Onlarca oyuncunun gün boyu karşılaştığı Gençlik Kupasında Düzceli sporcular kupalara adeta ambargo koydu. Tüm dallarda Düzceli oyuncular şampiyon olurken Hendek, İstanbul, Antalya gibi illerde kupa kazanan iller oldu. 

İlk defa açık alanda düzenlenen geceye bir çok ilden yüzlerce sporcu katıldı. Sabah saatlerinde miniklerin karşılaşması ile başlayan gece daha sonra Düzce Belediyesi Mehter takımının gösterisinin ardından büyüklerin karşılaşmaları ile adeta şölene dönüştü.