Türkiye Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Şampiyonası, rekor katılım ile başladı. 37 ilden toplam 432 sporcu Trabzon'da kürsüde yer alabilme mücadelesi verdi. Yurt genelinde hızla yayılan halter, Trabzon'da rekor katılıma ulaştı.

Türkiye Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda 37 ilden katılım sağlandı. 118 bayan, 314 de erkek olmak üzere toplam 432 sporcu, 19 Mayıs Spor Salonu'nda mücadele verdi. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Antrenörü Yasin Aydın önderliğinde müsabakalara giden sporcularımızın dereceleri şu şekilde;

58 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Nuray Levent altın madalyanın yanı sıra toplamda 155 kilogram kaldırarak Türkiye rekorunun sahibi oldu.

U-15 44 kiloda yarışan Buse İlhan toplamda 105 kilogram kaldırarak Türkiye Şampiyonu ve Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Yıldızlar 44 kiloda yarışan Melike Koç toplamda 88 kilogram kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Erkeklerde ise U-15 45 kiloda yarışan sporcumuz Burak Tavlı toplamda 123 kilogram kaldırarak Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Antrenör Yasin Aydın, “Emekleme dönemlerini geçtik, şimdiki hedefimiz Milli Takımlara sporcu yetiştirmek. Nisan ayında yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonasına ilimizden en az bir sporcumuzun bizleri temsil etmesi için elimizden geleni yapacağız. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bize güvenenlerin yüzlerini kara çıkarmayacağız. ” dedi.

Şampiyon sporcuların bu derecelerinden memnun olduğunu dile getiren Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şampiyon haltercileri makamında ağırladı ve başarılarının devamı diledi.