Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik, Meslek Yüksekokulu konferans salonunda “Gençlik ve Spor” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr.Ömer Faruk Özgür, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Muzaffer Çabukoğlu, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Şenay Gürel ve bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.  

Açılış konuşmasını yapan Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Muzaffer Çabukoğlu, Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı mezunlarından olan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’ya, Gençlik Merkezi Müdürü Cahit Demir’e ve Spor Eğitim Uzmanı Erdi Sezgin’e öğrencilerle söyleşi yapmak üzere okula gelerek vakit ayırmalarından ötürü teşekkür etti.  

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’nün kapatılmasından sonra, öğrenci yurtlarının Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesine alındığını, Düzce’de 13 öğrenci yurdu ile hizmet verdiklerini, yurtların öğrenci kapasitesinin talepten fazla olduğunu, yurtlarda barınma, yemek, çalışma salonları, ısıtma vb. hizmetlerin öğrencilere verildiğini, standartların özel sektör yurtlarından daha iyi olduğunu söyledi. Yazıcı, ayrıca gençlere yönelik çok sayıda sportif faaliyetin ve imkanların sağlandığını, yüzme dışında tüm hizmetlerin gençlere ücretsiz sunulduğunu, gençlerin sportif faaliyetlere ve yapılan kurslara katılmaları gerektiğini, yapılan tesislerin gençler için yapıldığını, dönemsel yapılan kurs ve faaliyetlerin web sitesinden duyuru yapıldığını bu nedenle gençlerin ilgi göstermesi durumunda yeni kursların da açılabileceğini ifade etti.

Konuralp Gazi Gençlik Merkezi Müdürü Cahit Demir, Gençlik Merkezlerinde kulüpler ve atölyelerde, çeşitli spor branşlarında ve sanat dallarında faaliyetlerin yapıldığını, gençlerin talep etmesi ve ilgi duymasının önemli olduğunu açıkladı.

Spor Eğitim Uzmanı Erdi Sezgin ise, 65 farklı spor branşından 42’sinin aktif olarak yapılmakta olduğunu, bu branşlarda hakem ihtiyaçlarının olduğunu ve gençlerin hakemlik kurslarına katılarak maddi yönden gelir elde edebileceklerini, 5-18 yaş arasında çocuklara ve gençlere hizmet verdiklerini, 18 yaş sonrasında da eğitim alınabildiğini ve tesislerden yararlanmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Söyleşi sonunda, Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr. Ömer Faruk Özgür, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’ya teşekkür belgesi takdim etti ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.