Cumhuriyet’in 91. Yıldönümü münasebetiyle Düzce Valiliği tarafından düzenlenen resmi programda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Resmi geçiş törenleri ve Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının gösterileri ile tamamlanan programda özellikle askerlerin geçişi sırasında vatandaşlar coşkularını gizleyemedi.

Cumhuriyet’in 91. Yıldönümü nedeni ile Düzce Valiliği tarafından resmi tören Anıtpark Meydanında düzenlendi. İlk olarak Düzce Valisi Ali İhsan Su, Valilik Makamı’nda tebrikleri kabul etti. Daha sonra Anıtpark Meydanı’nda yapılan törenlerle kutlamalar devam etti. Kutlamalara Düzce Valisi Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, BARO Başkanı Ali Dilber, kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra ilk kez Cumhuriyet kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Düzce Valisi Ali İhsan Su’da günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü coşku ve sevinçle kutluyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ülkemiz her alanda çok önemli gelişmeler kaydetmiştir. Cumhuriyetle birlikte huzur ve barış ortamı içerisinde insan haklarından sanayileşmeye, kültürden eğitime, sağlıktan ulaşım ve iletişime, tarımdan alt yapı ve üst yapı hizmetlerine her alanda çok önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm bu çalışmaların ve gelişmelerin daha ileri seviyeye çıkarılması için birlik ve beraberlik içerisinde artan bir azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla Başta Cumhuriyetin kurulmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri Kafkas oyunu oynadı. Ardından Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü cimnastik öğrencileri gösteri yaptı. Taekwondo öğrencileri de yaptıkları gösterilerle vatandaşlardan ve protokolden alkış aldı.

Daha sonra yapılan geçiş töreni ile kutlamalar sona erdi. Geçiş töreni sırasında özellikle askerlerin geçişleri sırasında vatandaşlar coşkularını gizleyemezken, askerler büyük alkış aldı.