Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde halka ve sporculara sporda amatör ruhun önemi ve profesyonelliğe geçişteki yerini farkında kılmaya yönelik " Amatör Sporun Önemi" konulu panel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

" Amatör Sporun Önemi" konulu panele Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurper Özpar, Antrenörlük Eğitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Emre Türegün ve  Öğr. Gör. Fatma Akkurt konuşmacı olarak katıldı. Paneli sporcuların yanı sıra Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve ASKF Düzce Şube Başkanı Erdoğan Bıyık yakından takip etti. Panelde konuşan Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurper Özpar, sporda amatör ruhun kaybedildiğinde sporun da bir zaman sonra bırakıldığına dikkat çekerek, " Amatör ruh ile spor yapıldığında, para olmadan, sosyal zaman olmadan sevgiyle aşkla spor yapılır" dedi. Küçük yaşta spora başlamanın faydalarını örneklerle veren Özpar, " Antrenörlerinizin verdiği planlara uymalısınız. gününü belirli saatlere böldüğünüzde hem işinize hem okulunuza hem de ailenize yeteri kadar zaman ayırabilirsiniz. Her şeyi ölçüde yapabilirsiniz. spora küçük yaşta başladığımız zaman da diğer ülkelerle eşit şartlarda yarışabiliriz. Allah'tan bizim yetenekli sporcularımız var ve bu açığı kapatabiliyoruz" diye konuştu.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Emre Türegün, amatörlüğün bir işi severek yapmak, gönülden yapmak olduğunu belirtti. Türegün, Türkiye'de basketbol oynayan NBA patentli sporcuların antrenmanların önünde ve sonunda kendi kendilerine antrenman planı yaptıklarını ve buna riayet ettiklerini kaydederek, " Darren Willams Beşiktaş'tayken müsabaka öncesinde salona gelip 45 dakika boyunca kendi ısınma hareketlerini yapardı.Profesyonel olsa bile bu işi sevmese antrenmandan 45 dakika önce gelip kendini maça hazırlamazdı" şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölüm Öğr. Gör. Fatma Akkurt ise " Sizler spor yaparken yaşıtlarınızın internet cafelerde olması, sizler yağmur yağarken antrenmandayken bazılarının yağmuru evlerinden seyretmesi sizlerin amatör ruhla, aşkla spora bağlı olduğunuzu gösterir" dedi.

Amatör Sporun Önemi panelinde konuşmacılar daha sonra sporcuların sorularını yanıtladı. Soru cevap bölümünün ardından ASKF Düzce Şube Başkanı Erdoğan Bıyık, amatör spor haftasına katkı veren akademik kadroya teşekkür ederek plaket verdi.