Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Cimnastik sporcuları, Kocaeli ilinde gerçekleştirilen Bölgeler Arası Aerobik Cimnastik Yarışmasından 12 madalya ile dönerek gelecek için umut saçtı.

tecrübe kazanmak amacıyla Kocaeli'nde düzenlenen Bölgeler Arası Aerobik Cimnastik Yarışması katılan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Cimnastikçileri, 12 madalya ile döndü. 2015 yılında yapılacak olan Türkiye Cimnastik Şampiyonasına hazırlık turnuvasına 7 ilden 85 sporcu katılırken Düzce takımı en çok sporcu ile katılan il oldu. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü cimnastikçileri, 6-7 yaş trio bayanlar kategorisinde Derin Özdemir, Nisan Sarı, Nida Şevval Anceloğlu birinci oldu. 6-7 yaş tek bayanlar kategorisinde İklim Ozan üçüncü, erkeklerde ise Kaan Ayral ikinci oldu.

8-9 yaş trio bayanlar kategorisinde Kayra Varol, Sümeyye Gülçiçek, Dila Rana Anceloğlu birinci olurken aynı kategoride Ekin Sezkin, Bahar Yılmaz, İklim Akbal ikinci olarak kategoriyi domine etti. Trioda yarışan Sümeyye Gülçiçek 8-9 yaş tek bayanlarda ikinci oldu. 15 sporcu ve 2 antrenörle yarışmalara katılan Düzce takımı 12 madalya alarak yarışmayı tamamladı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörü Öznur Aydın, yarışmanın cimnastik komitesinin kendilerini özel olarak tebrik ettiğini belirterek; " Düzce ili bu yıla kadar cimnastik branşında federasyonda tescilli bile değilken her yaş grubunda her kategoride yarışabileceğimizi gösterdik. Önümüzdeki yıl katılımı attırıp alt yapıdaki çocukları Türkiye Şampiyonasına götürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Cimnastik Antrenörü Tuğba Duman ise," 2014 yılı Düzce'nin cimnastik camiasındaki ilk adımı oldu. ilk olmasına rağmen güzel bir çıkış yaptık. Aldığımız madalyalar hem sporcularımızı ateşleyecek hem de yeni başlayanlara örnek olacak. En büyük hedefimiz bundan sonraki dönemlerde ilimizin adının kürsüde anılması olacak" şeklinde konuştu.