Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında artan yemeklerin israfın önüne geçilmesi ve öğrencilerin duyarlılığının arttırılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını amaçlayan ‘Komşum Projesi’ Düzce’de de başlatıldı. 

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, başta Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurtları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında israfın önlenmesi amacıyla ‘Komşum Projesi’ altında sosyal sorumluluk hareketi organize ediyor.

Proje kapsamında yemekhanelerde yemek dağıtımı sonunda tüketilmemiş olan yemeklerin talep eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Projenin Düzce’de de uygulanmasına yönelik ilk adım KYK Raziye Begüm Sultan Yurdu’nda atıldı. Yurtta kalan öğrencilere ve personele proje hakkında bilgi verilmesinin ardından ihtiyaç fazlası yemekler hijyen kuralları gözetilerek paketlendi. Hazırlanan yiyeceklerin gönüllüler aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere gönderilmesine başlandı.

Hem israfın önlenmesi hem de muhtaçların karınlarının doyurulmasını hedefleyen projenin hem Türkiye hem de Düzce genelinde yaygınlaştırılarak büyütülmesi hedefleniyor.