TRT Spor ekranlarından da canlı olarak yayınlanan Yağlı Pehlivan Güreşleri Kalıcı Konutlar Anıt Meydan'da gerçekleşti. Düzce protokolünün yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de katıldı. Etkinlik, Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından sporcuların katıldığı etkinlikte tüm kategorilerde toplam 153 sporcu güreşti. Müsabakalar esnasında sağlık ekibi ve ambulans hazır bulunduruldu.

Kıran kıran geçen müsabakalara protokol kadar vatandaşın da ilgisi yoğun oldu. Düzceliler Kırkpınar Güreşlerini aratmayacak müsabakalara şahitlik ederken, çocuklar da Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan oyun parkurlarında gönüllerince eğlendi. Bir yandan müsabakalar devam ederken diğer yandan da vatandaşlara yemek ikram edildi, eski usule uygun olarak şerbet dağıtıldı.

Cazgırıyla, hakemiyle, güreşçisiyle dolu dolu geçen Düzce Belediyesi 8. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, TRT Spor ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

Meşhur pehlivanların kispetlerini giyip er meydanında buluştuğu etkinlikte başpehlivanların kıyasıya geçen müsabakası ise büyük ilgi gördü.

Final müsabakasında karşı karşıya gelen başpehlivan Recep Kara ve Şaban Yılmaz, son müsabakalarına çıkmadan önce Başkan Keleş'i de aralarına alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meşhur pehlivanlar Recep Kara ve Şaban Yılmaz'ın kıran kırana geçen müsabakasını vatandaşlar heyecanla izledi. Müsabaka sonucunda Baş Pehlivanlarda birinciliği Şaban Yılmaz elde ederken, ikinci Recep Kara, üçüncüler ise Serhat Gökmen ve Abdullah Güngör oldu.

Baş pehlivanlara madalyalarını ve kupalarını Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ile birlikte takdim etti. Diğer kategorilerde yarışan sporculara ise madalyaları birim müdürleri ve meclis üyeleri tarafından verildi.

Müsabakaların sonunda Başkan Keleş, her yıl Düzce ev sahipliğinde gerçekleşen müsabakalar sonucunda 3 defa art arda birincilik alan sporcuya Düzce Belediyesi tarafından altın madalya verileceğini müjdeledi. İlk birinciliği Şaban Yılmaz'ın aldığını belirten Başkan Keleş, önümüzdeki senelerde gerçekleşecek müsabakalar için sporculara şimdiden başarılar diledi.

Etkinlik, vatandaşların Şaban Yılmaz ve Recep Kara başta olmak üzere güreşçilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.