Düzce’nin atletizm branşında başarılı olması ve adından söz ettirmek isteyen minik atletler,her gün yapılan çalışmaları aksatmıyor. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Adem Öksüz ile çalışmalara devam eden atletler, yarışmalar başlamadan önce güç ve kondisyon topluyor. Düzce 18 Temmuz Stadyumunda antrenörlerinin belirlediği tempo ve dakikada koşan atletler daha sonra güçlerinin arttırmak amacıyla, merdivenlerde bacaklarını kuvvetlendiriyor. Minik atletler daha sonra dambıllarla çalışıyorlar.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Adem Öksüz, Düzce’de atletizme olan ilginin güzel olduğunu ve okulların açılmasıyla daha çok çocuğun çalışmalara katılacağını inandığını belirtti. Atletizm alanında başarı elde etmek için çok çalışmak gerektiğini kaydeden Öksüz, “ Dünya Şampiyonu, Olimpiyat Şampiyonu atletler kolay çıkmıyor. Zor şartlar altında çok çalışarak o noktalara geliyorlar. Bizim çocuklarımız şartlar konusunda şanslılar çünkü müdürlüğümüzden birçok eksiğimiz temin ediliyor. Onlara da sadece koşmak ve başarılı olmak kalıyor. Her gün çalışma yapıyoruz ki çocuklarımız güçlensin ve yarışmalara hazır olsunlar” diye konuştu.

100,200-400-800 ve 1500 metre yarışmalarına hazırlanan sporcuların kendilerini göstermeleri için antrenmanları eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekiyor.