Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Camiler Yarışıyor Bilgi Yarışması birinci etabı sona erdi. 10 caminin katıldığı bilgi yarışmasında her cami 3 çocuktan oluşan yarışmacı ile yarışmada yer aldı. Cedidiye, Metek Toki, Nusrettin, Otopark, Uzunmustafa, Cumhuriyet, Orhan Gazi, Körpeşler, Burhaniye ve Memur Sen camilerinde eğitim gören ve yaz okullarında spor eğitimlerine katılan öğrenciler kıyasıya yarıştı.

 Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin açılış konuşmasında tüm öğrencilere başarılar dilemesiyle başlayan bilgi yarışmasında yarışmacılara 10 din kültürü ve ahlak bilgisi, 10 spor ve 5 genel kültür bilgisi soruları soruldu. En çok puan alan 3 takım finale çıkmaya hak kazandı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ‘Camiden Spora’ projesi kapsamında Kur-an Kursu eğitiminin ardından yaz spor okullarına gelen öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışmasında final müsabakasında ise 84 puan alan Memursen birinci oldu. 

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Camiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasında finale kalan 3 cami bilgilerini yarıştırdı. Camiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasında Uzunmustafa camii, Memursen Camii ve Nusrettin Camii öğrencileri finalde yarışarak bilgilerini karşılaştırdı. Yarışmada Uzunmustafa camiyi 68 puan alırken Nusrettin Camiyi 80 puanla ikinci ve 84 puan alan Memursen Camiyi öğrencileri şampiyon oldu.

Düzce Gençlik Merkezi Müdür Vekili Fatih Keten ve Düzce Müftlüğü Din Eğitimi ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Murat Bakırkaya’nın juri üyeliğini yaptığı Camiler Yarışıyor bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Yaz Spor Okulları Kapanış Töreninde alacaklar.