Düzce Gençlik Merkezi, “ Şehirler ve Kültürler” gezi programı kapsamında 40 erkek genci Amasya iline götürdü. 14-24 yaş aralığındaki gençlerin barınmadan seyahatine kadar ücretsiz olarak faydalandığı gezi programı kapsamında gidilen tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı yakalanıyor. “ Şehirler ve Kültürler” projesi ile gençler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanırken gezi ve etkinlik programları 3 gece, 4 gün sürecek ve katılımcılar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren yurtlarda konaklayacak.

“Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Düzceli 40 genç Amasya iline giderek ilk gün Planetaryum Gözlemevi, Ferhat ile Şirin Su Kanalı, Gök Medrese Cami, Amasya Müzesini gezerken ikinci gün Şehzadeler yolu, Minyatür Amasya ve Sultan Beyazıd Külliyesi, Şehzadeler Müzesi ve Hazeranlar Konağını görme fırsatını yakaladı.

Düzceli gençler üçüncü gün ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında Akab ziyareti, Huzurevi ziyareti, Atık Yağ ziyareti, Sevgi Evleri ziyareti, Kan Bağısı, Engelli Yaşam Merkezinde engelli vatandaşlarla dostluk maçı, çevre temizliği, doğa yürüyüşü, kitap okuma etkinliği ve ihtiyaç sahibi kişilere gıda yardımında bulundu.

“Şehirler ve Kültürler” Amasya gezisinde Düzceli gençler, hem sosyal sorumluluk projelerine destek verdi hem de şehrin tarih kokan mekânlarında eğlenceli vakit geçirdi.

Programa katılmak isteyen gençler, başvurularını "sehirlervekulturler.gsb.gov.tr" adresinden yapabilecekler.