“Engelsiz Bir Dünya İçin Biz De Varız” 29 Ekim Farkındalık Koşusu Projesi Bakanlığımız (Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü) koordinatörlüğünde, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara İl Valilikleri (Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri), Yerel Yönetimler, STK’lar ve gönüllerinin ortaklığında gerçekleştirilecek.

Program Gençlik ve Spor Bakanlığının Farkındalık Projesi olarak 27-29 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara İllerinde gerçekleştirilecek.  27 Ekim 2019 Pazar günü Saat 10:30’da İstanbul’dan yola çıkan Atletler, güzergahtaki İllerde farklı Tema ,sembol ve Mesajlar ile Ankara’ya doğru gidecekler.

28 Ekim 2019 Pazartesi sabahı 07.30 sularında Hendek-Gümüşova sınırında koşucular karşılanacak. Gümüşova'dan Anıtpark'a gelecek olan sporcular burada bayrak teslimi yapacaklar.

Koşunun TRT2 Spor televizyonun yanı sıra , Televizyon, İnternet Medyası ve diğer sosyal medya hesaplarından Canlı yayınla yayınlanması bekleniyor. Bayrağı taşıyan sporcuya, özel sporculara, gönüllülere, görevliler ve programa katılan vatandaşlara her il sınırına kadar güvenlik (polis, jandarma) kuvvetlerinin eşlik etmesi sağlanacak ve sağlık hizmetleri alanında olası bir acil müdahale ve sağlık problemleri için ambulans koşuda hazır bulundurulacaktır. Görevlendirilen güvenlik (polis, jandarma) kuvvetleri ve sağlık ekipleri İl sınırlarında görev değişimi yapacaklardır. 

Program Akışı (Taslak)
27 Ekim 2019 Cumartesi
Başlangıç töreni (konuşmalar) 
Saat 10:30 İstanbul – Beyoğlu (Start)
İstanbul-Kocaeli etabı
Kocaeli-Sakarya etabı
28 Ekim 2019 Pazartesi
Sakarya-Düzce etabı
Düzce Bolu Etabı
Bolu-Ankara etabı
29 Ekim 2019 Salı 
Bolu-Ankara etabı
Özel etabın koşulması
Anıtkabir istasyonunda kapanış tören
(Not: Gençlik ve Spor Bakanlığınca Program Akışında Değişiklikler yapılabilir)