Türkiye’de kutlanan Amatör Spor Haftası programı Düzce’de de çeşitli etkinliklerle başladı. Düzce Belediyesi’nin önünde Düzce Belediye Bandosu eşliğinde yapılan Amatör Spor Haftası yürüyüşü ile birlikte hafta boyunca amatör sporlar tanıtılacak ve düzenlenecek etkinliklerle amatör sporlar halk ile buluşacak.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe Düzce protokolü, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Düzce Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş Anıt Parkta sona erdi.  Anıt Parkta yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Bayram Ali Kubilay; ‘’Spor faaliyetlerinde elde edilen başarılar bir milletin kudretini, imkânlarını, medeni kabiliyetini ve istikbale bakış açısını ortaya koyan önemli göstergelerden birini oluşturmaktadır. Spor bir milletin gençlerinin ona ayakta tutmasını sağlar, her yıl Ekim ayının ilk haftasında coşkuyla kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri gençlerin spor kültürünü arttırmakta ve sporun daha iyi kavranması yönünde ışık tutmaktadır. Gençler geleceğimizdir özgüveni yüksek dinç ve sağlıklı bir geleceğimiz olsun istiyorsak yarınlarımız olan gençlere gerekli değeri verip onları iyi eyitmeliyiz. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllendireceğimiz ulusal ve uluslararası derece almış sporcularımızı ve çalıştırıcılarını tebrik ediyorum kendilerinin diğer sporcularımıza da örnek olmalarını diliyorum. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumanın yolunun spordan geçtiğini unutmamalıyız. Onlara spor yapacak güzel mekânlar hazırlamak hepimizin ortak görevidir spor ne kazanma hırsı ne kaybetme korkusudur tek kelimeyle özgüvendir.’’ dedi.

Kubilay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığına ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası 81 il de olduğu gibi, ilimizde ve ilçelerimizde hafta boyu çeşitli sportif aktivitelerle bugün itibariyle kutlamaya başlanacaktır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Amatör Spor Haftası kapsamında yapılan etkinlikler planlanan faaliyetlerle halkımızı düzenli fiziksel aktiviteye alışkanlığına özendirmek, spor merkezlerimiz de spora yeni başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, yetenek taraması yapılarak spora yönlenmiş olan çocuklarımızı bağlı oldukları kulüpleri ve sporcuları halkımıza tanıtılması hedeflenmektedir.‘’ dedi.  

Program Düzce Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı ve güreş branşlarındaki sporcuların gösterileri ile devam etti. Hikmet Akın Ortaokulu öğrencilerinin oynadığı halk oyunu ile etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Son olarak Düzce’de ki dereceli sporculara hediye takdim edilerek etkinlik sona erdi.