Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerini daha aktif hale getirmek, gençlik merkezinde düzenlenen faaliyetlere daha fazla gencin aktif katılımını sağlamak, gençlik merkezlerinin sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerini geliştirmek, yeni projelerin ortaya çıkmasını sağlamak ve sosyal medya kullanım kalitesini arttırmak amacıyla, 2014 yılının Ağustos ayından bu yana, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nce her ay "Ayın Gençlik Merkezi" belirleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre ayın gençlik merkezi, Ekim ayı için Düzce Gençlik Merkezi olmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda düzenlenen ödül törenine; Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Ulusan, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Düzce Gençlik Merkezi Müdür Vekili Fatih Keten katıldı.

Törende Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu Ekim ayının Gençlik Merkezi seçilen Düzce Gençlik Merkezi'ni kutlayarak birincilik ödülünü Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye takdim etti.