19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtpark’ta düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. 

Törene  İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, Baro Başkanı Azade Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yüksel, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti il başkanları ve milletvekili adayları, STK temsilcileri  ile vatandaşlar katıldı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende resmi kurumlar ve siyasi partiler de çelenklerini sundu.

Çelenk sunumunun ardından 18 Temmuz Spor Salonu’nda etkinlikler devam etti. Kutlama programı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile başladı.

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Wushu, Taekwondo, Cimnastik ve Judo dallarında eğitim gören sporcular tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi.