Düzce'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Yürüyüşü yapıldı. Belediye önünden Anıtpark'a kadar süren meşaleli yürüyüşe il protokolü, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikler başladı. 19 Mayıs'ı da içine alan Gençlik Haftası dolayısıyla dün akşam Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü büyük ilgi gördü.

"15-19 Mayıs Gençlik Haftası kutlu olsun" pankartı ile belediye önünden başlayan yürüyüş, Anıtpark Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşe il protokolü, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Düzce Belediyesi Mehter Takımı ile erler de katılım gösterdi. İstanbul Caddesi boyunca ellerinde meşale ve Türk bayrakları ile yürüyen kalabalık, renkli görüntüler oluşturdu. Küçük-büyük onlarca öğrenci ise açtıkları dev Türk bayrağı ile ilerledi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, "Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle her sene 18 Mayıs’ta "Fener Alayı" düzenlediklerini belirterek, "Bu sene de çok güzel oldu. İnsanlar mutlu, eğleniyorlar. Fener Alayı ruhuna göre hareket ettik." dedi.

Halk Eğitim Müdürü İlhan Çetin ise şöyle konuştu: "19 Mayıs 1919’daki heyecanın Fener Alayı, ordumuzu, askerlerimizi, Kurtuluş Savaşı'mızda yaptığı askerlerimizin, kadınlarımızın, ninelerimizin yaptığını burada yapmaya çalıştık. Düzce’de 19 Mayıs’ı anmaya başladık. Devam ediyoruz."dedi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da duygularını dile getirdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Çok mutluyuz, onurluyuz. O günlerin unutulmaması çok güzel. Böyle değerlerimiz unutulmasın." diye konuştu.

Yürüyüş sonrasında Düzce Kızılay Şubesi halka dondurma ikramında bulundu.