2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Masa Tenisi Gençler Kız-Erkek Grup müsabakaları Düzce Spor Salonu’nda 14 ilden 108 oyuncunun katılımıyla bugün başladı.

Grup müsabakalarına Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Karabük, Kütahya, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak katıldı.

Yarışma için birçok ilden katılımın olduğunu kaydeden Baş Hakem Zeki Özel ise şunları kaydetti: “Uluslararası hakemim. 8 ilde yapılan grup müsabakalarının bir tanesi de burası. Zonguldak, Edirne, Antalya gibi 14 değişik ilden gelen kız ve erkek il birincisi olan takımlar burada. 3 gün sürecek müsabakalar sonucunda buradaki sıralamaya göre ilk takımlar Türkiye şampiyonasına katılmak üzere buradan tekrar hazırlıklarını yapmak üzere illerine gidecekler. Düzce’de olmaktan mutluyuz. Düzce ve Akçakoca’da uzun yıllar çalıştım. Turnuva çok iyi gidiyor. Çok uzaktan gelen takımlar var. Tabii yorgunlar. Sabah gelenler var, dün gelenler var. Herhangi bir aksaklık yok. Federasyonun ve okul sporlarının koyduğu kurallar çerçevesinde bizde uluslararası masa tenisi kurallarını uygulayarak müsabakaları oynatıyoruz.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şampiyona hakkında bilgi verirken,  14 ilden 108 sporcu geldiğini söyledi. Bu yıl içinde Düzce’de yapılması planlanan 11 organizasyonda Düzce’ye 3 bine yakın sporcu geleceğini söyleyerek, bu sporcuların Düzce’ye de önemli bir ekonomik girdi ve tanıtım katkısı sağlayacağını vurguladı.

Dereci, “ Bu yarışmalar ülkenin değişik yerlerinde yapılıyor. Bir bölge de Düzce oldu. Bu sene faaliyetlerimizin 2. si oluyor. Bu sene  11 faaliyet yapacağız, il dışından gelecek gruplarla birlikte. Geçen yıl 7 faaliyet yapmıştık. Salonumuzun faaliyete girmesiyle beraber faaliyetlerimiz arttı. Akçakoca’da ki salonumuzun da hizmete girmesiyle birlikte çift merkezimiz olacak. Tesisleşmenin getirdiği nimetler bunlar. Önümüzdeki turnuvalarda 250 sporcu gelecek, bu da Düzce’ye katkı sağlayacak. Bu tip faaliyetlerimiz artarak devam edecek. 11 etkinlikte toplam 3 bine yakın sadece sporcu gelecek. Bunlar 3 ile 5 gün arasında burada kalacaklar. ” dedi.


Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah dereci, bu yıl içinde Düzce’de yapılması planlanan 11 organizasyonda Düzce’ye 3 bine yakın sporcu geleceğini söyleyerek, bu sporcuların Düzce’ye de önemli bir ekonomik girdi ve tanıtım katkısı sağlayacağını vurguladı.