Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde yürüyüş düzenlendi. Düzce halkı ise şehitlerini anmak için Topuk Yaylası’ndaydı.

22 Aralık 1914 tarihinde başlayan Sarıkamış Harekatı’nda 18 gün boyunca Ruslarla mücadele eden kahraman Türk ordusu soğuk hava ve hastalıklara yenilerek binlerce şehit verdi. Harekatın 103. yılı sebebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı 81 ilde yürüyüş düzenledi ve şehitleri andı.

Düzce’deki yürüyüşün adresi Topuk Yaylası oldu. Etkinlik Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci gaziler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüşte Osmanlı askerlerini temsil eden grup tarihte kurulmuş Türk devletlerinin bayrakları ile yürüdü. Vatandaşlar ise dev Türk bayrağı açarak “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atarak yürüyüşe eşlik etti. 4,5 kilometrelik yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Ardıdan şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Etkinlikte konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin vatan kahramanını yad etmek ve gençliğin şühedanın izinde olduğunu göstermek için toplandıklarını belirtti.

Dereci, “Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da oldukça büyük yer tutar. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış’ta dondurucu soğukta, dini için, vatanı için yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini barındırır.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe ev sahibi yapan bir diğer kurum Türk Kızılay’ı  katılımcılara çorba, çay, kahve ve su ikramında bulundu.